En svinig naturupplevelse

Igår kväll började mitt hjärta bulta riktigt ordentligt. En bit från oss finns en kohage och när jag skulle köra förbi den så såg jag att något rörde sig framför mig. Först tänkte jag att det var ett rådjur eftersom det finns ganska många av dem i området. Men den här rörde sig inte lika graciöst och den var mer kompakt i formen. När jag kom närmare såg jag att det inte var en, utan en hel familj med vildsvin.

Vildsvinsfamiljen bestod av tre stora ljusa vuxna djur och minst en stor svart (kanske två) och ett par små randiga kultingar. Familjen brydde sig inte det minsta om mig utan spatserade lugnt över vägen och ställde sig i diket och började böka. Jag hann komma helt jämsides med dem innan de ens reagerade på att jag var där. Helt plötsligt verkade det som ljuset gick upp för dem och de fick bråttom iväg. De sprang genom snåren och stängslet med sina korta ben rakt in till kossorna.

Även om jag inte vill ha dem i området, då de förstör så mycket genom sitt bökande, var det en helt fantastiskt upplevelse att få se vildsvinen på så nära håll. De är få förunnat.

vildsvin-1vildsvin-2vildsvin-3Bilderna är tagna med min mobil.

 

Please follow and like us:
Published
Categorized as Natur Tagged

By Tiina

Porträtt– och Konstfotograf som bor söder om Göteborg. Mina konstbilder finns på tiinapetersson.se I'm a Fine Art and portrait Photographer who (for the most part) live and work in the Gothenburg area in Sweden. My fine art work can be found at tiinapetersson.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.