En oväntad resa

Smogen-12I helgen tog vi oss en oplanerad tur uppåt Bohuslänskusten. Charmen med att åka iväg så där hux flux är de upptäckter man kan göra när man avviker från det invanda. Den här gången ramlade vi bokstavligen på de godaste jordgubbarna jag någonsin ätit när vi stannade till vid Saltkällans bärodling i Munkedal. Tyvärr tryckte jag i mig dem innan jag hann ta så många bilder, men det blev några över till frukosten dagen därpå.

Vart vi var på väg? Smögen. Efter att ha svarat på ett Facebookinlägg från min svägerska hade vi plötsligt tackat ja till att åka upp till Smögen och slå följe med dem där över eftermiddagen. Så vi packade bilen och åkte iväg.

Havsdoft och räkor

Smogen-11Smögen är otroligt vackert med sina gamla fiskarhus fulla av snickarglädje och nere vid bryggan trängs besökande segelbåtar och motorbåtar och tävlar om vem som är störst och vackrast. Nu tog jag inte så mycket bilder på dem för de intresserar mig inte så mycket. Fast nog undrar jag vem som har råd att åka runt på sådana båtar. Det måste kosta en hel förmögenhet att bara tanka dem.

Smogen-10Smogen-13SmogenSmogen-9Smogen-8Smogen-7

Längst ut på Smögenbryggan (eller är det längst in?) är de färgglada båthusen ett givet fotostop. Det är lite lugnare där, inga affärer och inga restauranger. Bara badgäster med solkysst hy på väg tillbaka från stranden. Det känns som man har förflyttat sig till en annan by när myllret av shoppande och ätande människor tystnar.

Smogen-6Smogen-3Smogen-5Smogen-4Smogen-2

Ja, Smögen är vackert, men just nu, mitt i semestertider, är det lite för mycket folk på en och samma plats, enligt mitt tycke. Jag vill hellre gå, näst intill ensam utan att behöva trängas på bryggan eller på restaurangerna.

Please follow and like us:
Published
Categorized as Resor Tagged

By Tiina

Porträtt– och Konstfotograf som bor söder om Göteborg. Mina konstbilder finns på tiinapetersson.se I'm a Fine Art and portrait Photographer who (for the most part) live and work in the Gothenburg area in Sweden. My fine art work can be found at tiinapetersson.com

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.