Rinnande guld

I lördags fick jag tillfälle att vara med att slunga honung för första gången i mitt liv. Vilken härlig upplevelse! Att stå där i slungrummet var nästan lite magiskt. Doften av varm honung som kittlade näsan och smakerna av det gyllene guldet smekte varendaste lite smaklök i munnen. Det vattnas i min mun igen när jag skriver de här raderna bara av tanken på de underbara smakerna jag fick uppleva i lördags.

Att honung kan ha så många olika smaker hade jag ingen aning om, den ena godare än den andra… Beroende på vart biet flugit och hämtat pollen från kunde ramarna med honungskakor smaka citrus, kola eller mint bara för att nämna några smaker. Detta helt utan tillsatser, bara rent, naturligt pollen som bina har förädlat hemma i sina kupor! Den ljuva mintsmaken kommer från lindblommor och den mjuka kolasmaken kommer från ekpollen, om jag minns rätt.

Vilken lyx det var att få vara med om den här processen. Och min mage är ännu lyckligare av burkarna som följde med hem! Sven, tack för en härlig upplevelse, vi kommer gärna och hjälper till igen!

Tips! Om du har möjlighet, köp din honung från din lokala biodlare, närodlad honung är så mycket godare än du någonsin kan ana, särskilt nyslungad sådan. Den butiksköpta som alltid smakar exakt likadant är oerhört tråkig i jämförelse.

honungskaka-2nyslungad-honung-6honungskaka-1honungskaka-3nyslungad-honung-3nyslungad-honung-4nyslungad-honung-5nyslungad-honung-7honungsburkarnyslungad-honung-2nyslungad-honungnyslungad-honung-8

 

Please follow and like us:
Published
Categorized as Natur Tagged

By Tiina

Porträtt– och Konstfotograf som bor söder om Göteborg. Mina konstbilder finns på tiinapetersson.se I'm a Fine Art and portrait Photographer who (for the most part) live and work in the Gothenburg area in Sweden. My fine art work can be found at tiinapetersson.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.