Trandansen

Årets trandans har börjat. De första tranorna har redan anlänt till Hornborgarsjön från sydligare breddgrader. De stannar till här för att under en tid vila och äta upp sig innan de fortsätter på sin väg norrut där de blir kvar till slutet av sommaren, innan det blir dags för dem att flyga hela långa vägen tillbaka.

Kanske inte så konstigt att de är tidiga i år för det har varit rätt varmt under den senaste tiden. Själv har jag redan suttit på baksidan av mitt hus med bara tår och viftat med dem i solen. I och för sig i lä och där var det betydligt varmare än termometern visade. Gissar på sådär 17 grader. Men det var skönt att sitta där och bara andas och njuta.

Tiina Petersson_Trandansen-5Tiina Petersson_Trandansen-2

Ska du titta på trandansen i år? Ta på dig ordentligt för det blir ganska kallt i skymningen. Men det är det värt, för det är en häftig känsla att höra tusentals tranor skräna så det ekar över landskapet. Det riktigt känns i hjärtat att se deras dans och sedan följa dem med blicken när de flyger iväg flockvis i den vackra rosa skymningen.

Tiina Petersson_Trandansen-4 Tiina Petersson_Trandansen-6 Tiina Petersson_Trandansen-7 Tiina Petersson_Trandansen

Please follow and like us:
Published
Categorized as Natur

By Tiina

Porträtt– och Konstfotograf som bor söder om Göteborg. Mina konstbilder finns på tiinapetersson.se I'm a Fine Art and portrait Photographer who (for the most part) live and work in the Gothenburg area in Sweden. My fine art work can be found at tiinapetersson.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.