Morsdagstips!

Funderar du på vad du ska ge mamma (eller dig själv) i morsdags-present i år? Varför inte ge henne en av mina bilder från Printler. Just nu får du ett fint sidenband på köpet som du kan knyta runt tuben. Det blir en fin present att ge bort. Bättre kan det ju inte bli tycker jag!

På bilden ser du “Flicka med den blå fjärilen” Du hittar den och mina andra  konstbilder på Printler här. Beställ innan kl 23.59 måndag 22/5 så hinner Printler leverera. Använd koden: Morsdag2017 så får du det fina sidenbandet.

PS. Som vanligt går det också att beställa begränsade upplagor på tiinapetersson.com

Säljer nu bilder via Printler.com

Om du följer mitt arbete med konstbilder har du kunnat se att jag nu också säljer bilder via Printler.com. Detta känns jätteroligt då mina konstbilder kommer kunna nå ut till så många fler.  Det finns nu möjlighet att köpa foto-posters i fler storlekar på matt papper men också  på ett finare papper i limiterad upplaga.

Om detta faller väl ut kommer jag att lägga upp ännu fler bilder till försäljning där. Så om du är intresserad att få mina bilder till ett mycket bra pris så är detta ett jättebra tillfälle!

Testar Vloggande – Trying out this vlogging thing

Har du koll på vloggar? Tänkte jag skulle testa det ett tag och se vad jag tycker. Under julens lediga dagar har jag filmat och redigerat med min mobil som verktyg. Dessa filmer har jag nu lagt upp på min youtube-kanal . Och jag tror att jag tycker om formatet. Jag är definitivt inne på att göra mer av det. För det är rätt så skoj. Jag funderar till och med att uppdatera att filma med annat än mobilen. De filmer jag har gjort finns nu i alla fall på min Youtube-kanal  och under video-rubriken här på sidan.


Vlogs? Have you tried it out? I have secretly been trying out this video blogging format and I think I like it. I’m not going to vlog every day but most documenting nature and stuff. Maybe I will change this or many I’m not. Bir for the mean while. I have put up four vlogs so far on my youtube channel. You can also see them under videos on this page.

Top 9 på Instagram

Som du kanske vet har jag två Instagram-konton. För mina Fine art bilder har jag @tiinapetersson_photography och för mina naturbilder har jag @tiinapetersson.

Jag försökte ha ett konto till en början men jag fick inte ihop det eftersom bildspråket är så olika. Och jag vill ha ett utrymme för både natur/resor och min konst. Så det blev två konton.

Under året som  gått har jag både delat utflykter och småresor inom Sverige men också tex USA-resan jag och min man gjorde för några år sedan på @tiinapetersson-kontot

Topp 9 2016 på @tiinapetersson
Topp 9 2016 på  @tiinapetersson_photography

Fullmåne över skogen

I förra veckan var det fullmåne och den lyste upp i ett blått magiskt skimmer hela natten och höll mig vaken. Somnade till slut på småtimmarna men när det efter bara ett par timmar sömn var dags att gå upp tänkte jag att jag ändå skulle se om jag kunde få till några fina bilder på den lysande månbollen. Jag tog fram mitt sällan använt teleobjektiv och riktade den mot den nedgående månen.  Wow vilken syn som mötte mig när jag öppnade ytterdörren! Frostiga grenar, en underbart rosa himmel och månen som lyste stolt.

Mannen vid bordet

tiina petersson portratt av en man

När jag var på Andreas Anderssons vernissage förra helgen tog jag den här bilden på en helt okänd man för mig. Han satt där helt försjunken i sitt arbete.  Jag tog egentligen bilder på Andreas utställning med min mobil. Men mannen fick mig att sänka ned mobilkameran mot honom en stund istället och jag tog snabbt ett par bilder på honom innan tillfället försvann. Det var något med hur han satt. Det ensamma ljuset på borden som fladdrade med vinddraget. De vita pappren han antecknade på. När man sedan tittar lite närmre ser man hans vita iPhone-lurar i öronen. Det får mig att undra vad han lyssnar på. Och vad han arbete med. Kanske är han lärare, författare eller musiker? Det är något klassiskt med bilden men samtidigt en mix av gammalt och nytt. Mjukt och hårt. Människor fashinerar mig. Och jag betraktar.

 

Jag har öppnat en webbshop!

tiina petersson fine art prints 3

I söndags firade jag första advent med att öppna upp min webbshop på tiinapetersson.com. Det känns väldigt spännande att ha byggt upp en webbshop för mina konstbilder. Det är något som jag länge funderat på. Jag skrev ett blogginlägg om det där på engelska som du kan läsa.

Och du, jag skulle bli otroligt glad om du berättade om webbsidan och shoppen till dina konstälskare vänner så att den når ut till fler!

 

Printar till Andreas Andersson

För ett litet tag sedan skrev jag ut A2 printar för fotografen Andreas Anderssons nästa utställning. Pappret blev ett vackert tjockt bomullspapper från Hahnemühle (Photo Rag 308gsm ).

Andreas fotograferar med IR (Infraröd fotografering), som jag tycker verkar vara oerhört spännande teknik. Genom att bland annat sätta på ett IR-filter på sitt objektiv får bilderna en surrealistiskt effekt. För den som är som nyfiken och vill lära sig mer om IR-foto så har Andreas gjort en kurs som finns på Moderskeppet.se.

Så här beskriver Andreas sina bilder:

Bilder som är skapade med det infraröda ljuset kännetecknas av sin surrealistiska känsla i färgerna, där växtligheten (löv, gräs mm) tappar sina naturliga färger samtidigt som de utstrålar ett magiskt lyster.

Andreas bilder är fotograferade i olika delar av Sverige och Nordnorge. Hans utställning på Café Kafferosten i Göteborg pågår mellan mellan 27 november till 31 december.

Här hittar du Andreas hemsida: Dynamic foto

andreas-andersson-2
Andreas med en av de färdiga printarna.
andreas-andersson-printar-3
Detalj på print
andreas-andersson-printar-4
Magiska färger

andreas-andersson-printar-2

Heidi och Homan

TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-11

Tiina Petersson – Homan and Heidi

I slutet av maj fick jag äran att dokumentera Heidis och Homans bröllop. Det var en vacker dag fylld med skratt, glädjetårar, musik och dans. Och en magisk solnedgång.

TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-4

TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-63
Blommorna gick i ljusgult och blått.

TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-7TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-11TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-8 TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-12

TiinaPetersson Homan och Heidi wedding-13
Kanske var ringbäraren Maximus en av bröllopets mest stiligt klädda?

 

Tiina Petersson Homan och Heidi wedding
En mås landade för att säga hej

Tiina Petersson Homan och Heidi wedding